Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lolita divatocska^^(L)

2008.12.22

                Lolita divat

A lolita egy nagyon elterjedt japán szubkultura.Öltözködése a barokk és a rokokó divathoz hasonló,célja a kirakat vagy porcelánbaba szerű kinézet.Általában viktoriánus blúzt viselnek rengeteg csipkével fodorral és mintával.Rövid mini vagy térdig érő szoknyát hordanak esetleg alsószoknyával vagy ugyszint fodros,bugyos térdnadrággal,emelé csipkés,mintás (leginkább gyümölcs és virágos,gyerekes) térdig érő zoknit vagy harisnyát esetleg combfixet vesznek fel.A cipőnek kb. 5cm-es sarka van (nem tűsarkú) gyerekes,aranyos és fényes topánka vagy csizma.Fejükön ál alatt megkötöt csipkés fejdíszt, oldalra csúsztatott kis kalapot kötnek vagy rózsás,virágos haráfot tesznek hajukba.Hajuk hosszú,göndör, erősen besütött.Fontos a minőség hisz a vérbeli loliták szerint : "Az olcsó fodor és csipke nem egyenlő a lolitával."A név Vladimir Nabokov: Lolita c. könyvből ered, de a divat nem viseli a könyv tartalmának nyomait.
Változatok:

Aristocrat: A lolita felnőttes változata, XIX. századi előkellő ruhák.Hosszab szoknya, sötétebb smink jellemzi.

Ouji: Hercegi stilus, A lolita fius változata.Viktoriánus fiatalok ruháját koppintja.Rövid vagy térdnadrág,térdzokni, kalap és korabeli cipő,férfias ing és mellény vagy kabát.Szinei: eredetileg: fekete,fahér és kék de ma már minden szinben elterjedt.Smink minimális.

Gothik (gotloli): Jellemzője fekete-fehér.
Az aristocrat egyik alfaja.

Sweet (amaloli): Mégtöbb fodor és csipke jellemzi.Célja hogy viselője minnél tündéribb és cukibb legyen.Színei általában könyedébbek és világosabbak: pasztelkék, pasztelrózsaszin,krém és piros.Ezeket fehérrel és feketével párositják.Mintái: sütemények, koktélok, gyümölcsök vagy aranyos állatkák pl. panda. Ez is az aristocrat egyik alfaja.

Classic: Komolyabb és felnőtesebb a többitől.Gyakran fordulnak elő a sötétebb szinek mint a barna, szürke, keki, piszkos-antik fehér, szürkés rózsaszin és kék,fekete.Karcsubb szabás, magasitott derék és még sokszor füzőt is hordanak.

Punk,Punk elemek: szakadt anyag,rövig tépett haj, rakott kockás szokny, láncok, medálok, keresztek, biztositótű.

Erotic Lolita (erololi): Nem kell szó szerint értelmezni.Viktoriánus értelemben erotikus,csak a térdek és a vállak látszanak ki, esetleg a fehérnemű (alsószokny,harisnyakötő) rövid szoknya, és picivel kivágottab felső.Az aristocrat egyik alfaja.

Wa Lolita: A kimono és a Lolita keveredése.A nevét onan kapta hogy régebben japánt a harmonia földjének nevezték. Kimonoszerű felső és csipkés, fodros, buggyos szokny, ugyszint csipkés fodros térdzoknival és kis topánkával vagy csizmával.

Qi Lolita: A kinai viselet és a Lolita keveredése.Gyakran nem különitik el a japán Wa Lolitatától.

Pirate, Kalóz elemek: kincsesláda szerű táska, szemkötö, kalozsapka.Szinei: piros,fehér,fekete esetleg sötétkék.Minta: vasmacska, hajókormány, kard, halálfej esetleg
csontváz.
       
Remélem mindenkinek tetszik a kis beszámolóm^^
                                                    Ezer puszantás:
Caroline-vhan(L)

 

A mappában található képek előnézete Lolita (L)

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.