Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Yu Yu Hakuso

2008.12.01

Yu Yu hakuso - A szellemfiú
Nah mielőtt belecsapnénk a palacsintába(azért nem lecsó, mert azt nem szeretem) szeretnék pár szót szólni a saját véleményemről. Lehet, hogy ez az anime kicsit megosztja a véleményeket, de abban senki sem kételkedhet, hogy nem elég jó. Mikor megindult magyarország első anime csatornája akkor még A+ néven, mostmár Animax, de ez mindegy is, akkor a YYH az első leadott animék között szerepelt. Amúgyis minidg elég animés voltam, de ez volt az első anime, ami különösen felkeltette az érdeklődésem, és amit teljesen végignéztem. Akkoriban még nagy favorit volt a Slayers és az InuYasha is, de bennem mégis ez keltett fel valamit.

Eredeti cím:Yu Yu Hakusho
Év: 1992-1995
Rendező: Akiyuki Arafusa, Noriyuki Abe
Zene: Yusuke Honma
Stúdió: Studio Pierrot
Epizódszám:112
 Nah elkérkeztünk az első részhez, ami így általánosságban mutatja be ezt az animét. Nem valami rövid, de néztem már végig ennél hoszabbat is. Viszont ha megnézitek az évszámot láthatjátok, hogy nem éppen a legfrisebbek közé tartozik, és ez leginkább a rajzolásán látszik. de szerintem ígyis bűbájos, és ez a stílus sokkal jobban illik az animéhez. A napokban nézegettem oldalakat, és valahol láttam egy ilyen kijelentést a battle royale mangájáról ,hogy :nem értem hogy lehetett ezt a mangát Yu Yu Hakuso formában rajzolni. Nemis kell mondanom, hogy eléggé szíven ütött, még akkoris, ha nem rossz indulatból mondta.

A Főszereplőnk Yusuke Urameshi, a nagy laza iskolakerülő, akit látszólag sneki és semmi nem érdekel... Egy napon, azomban megmenti egy kisfiú életét, akit csaknem elütött egy autó. Yusuke hamarosan rájön, hogy ezzel saját magát sodorta veszélybe, és immár halott. Itt találkozik először a minidg vidám és kedves Botannal, aki Koenma(az egyik legvicesebb figura, főleg cumival a szájában) elé viszi, ahol kiderül, hogy még nem jött el Yusuke ideje, így kap még egy esélyt. Csakhogy eközben mindenki azt hiszi róla, hogy meghalt. Egy próbát kell kiállnia, és legfőképpen vigyáznia kell a testére, mert ha azt baj éri, akkor nemtud mibe visszatérni. Ellenségei és Kuwabara feletébb meglepődnek a feltűnésén. Keyko, aki szerelmés Yusukébe, nagyon örül a hírnek, hogy szerelme még él. Minden visszatér a régi kerékvágásba, ám Botan hamarosan ismét feltűnik, és közli Yusukával, hogy monstantól egy új állásra tett szert. Ő lesz a Szellemvilág detektíve. Nincs mit tenni, teljesítenie kell a megállapodást. De sorsával mégsincs egyedül, ugyanis az emeri világot fenyegető démonok ellen nemcsak ő harcol egyedül,  csatlakozik hozzá Kuwabara, és az egykori két szövetséges szörny Kurama, és Hiei. kalandjaik során sok barátra és ellenségre tesznek szert. Szerintem nagyon jó eleve a történet is, de így anniyra jóó...Persze vannak benne szomorú dolgok is, de  a jó sem maradhat ki. Vajon sikerül Yusukánek és csapatának méegvédeni az emberiséget? Ha megnézitek, minden kiderül.^^

KépKép

 


 

 

 

 


Nahhát akor ennyike lenne. ha szeretétek szereplőjellemzést, vagy több infót, nyugodtan szóljatok.^^.D By.Dinah-chan.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.