Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


InuYasha

2008.12.22

InuYasha

InuYashaInuYashaInuYasha....InuYasha.... hmm.hmm. tehát Inuyasha, amit szinte mindenki ismer, még azok is, akik nem tudják, mi is ez, és szimplán mesének tekintik, és nézik és szeretik, aki animefan az is százas hogy hallott róla ha még nem is látta, akkor is a név tuti benne van. Be kell valljam, hogy eddig néhány topicomban nézegettem más oldalakat, mint pölö a wikipédiát vagy valami hasonlót segítségként, de szeretném bejelenteni, hogy ennél egy mondat hasonlóság sem lesz, ugyanis szerintem ezzel az animével általában mindenki az elsők között ismerkedik meg, ezért nem hinném hogy be tudnám mutatni, egy nagyon új oldaláról ezt az animét, hiába vagyok már fan évek óta (jajj de régen is volt az *töpreng magában*).Kép

Viszont ki kell jelentsem, hogy ha valaki most kezdett el érdeklődni animék iránt, akkor az InuYashát meg kell néznie. Persze elsőre mikor rápillantasz az epizódok számára, kicsit meglepődsz, de ha elkezded nézni, nem tudod abbahagyni, főleg hogy a jó pár megjelent DVD-jét már nálunk is lehet kapni.

A történet kezdetén, egy japcsi iskolás lány életébe csöppenünk bele, akit Kagome-nek hívnak, van egy cicája, egy öccse, Sora, egy hóbortos nagyapja, és egy anyukája. Kagome egészen normális, hétköznapi lányként éli napjait, mikor a házuknál lévő kútba belesik(mondjuk várható volt, ha le akar menni nem lemászik). És mikor felmászik a kútból, már nem a házukban van, hanem visszament az ősi Japánba, ahol akkor még léteztek szellemek, és hasonló finomságok!:P Hát ugye gondolhatjuk, hogy a lány eléggé meg van lepődve, de azért Indiana Jonest legyűrő bátorsággal indul körtúrára, ebben a csodálatos "vidámparkban". Miközben gondolkozik, mi történt vele, észrevesz egy "fiút" aki egy fához van szögezve egy nyílvesszővel. Gondolom mindenki tudja, hogy naná, hogy kiveszi a nyílvesszőt,és naná, hogy a "fiú" felébred, és naná, hogy ő Inuyasha, akit volt szerelme Kikiyo szögelt a fához. Először nem szimpatizálnak egymással, bár továbbiakban is ezt a látszatot próbálják fent tartani, de mindenki tudja, hogy szerelmesek, csak egyik makacsabb, mint a másik, így nem valami egyszerű a dolog. Ugye a kellemes, vagy kellemetlen megismerkedés után mindig jön a  bonyodalom, ami itt az, hogy Kagome összetöri a Szent Ékkövet....najo no comment.... nem írom le az egész storyt, mert ezért van pár érdekes dolog, ugyanis Inuyasha a NAGY kutyadémon egyik fia, csakhogy szegény drágám "csak" félszellem, amit kiskorában sokszor hangoztatták is felé, mikor korcsnak csúfolták, és szegény azt sem tudta, hogy mit jelent a szó.** Sesshoumaru, a "gonosz" (én tökre bírom) bátyó szerepét tölti be, és mindenhová követi hű talpnyalója Yaken. Persze a két testvér egyáltalán nem szimpatizál egymással, de nekik így is jó. Sesshoumaru a későbiekkben befogad egy árva kislányt, akinek lerombolták a faluját, és megmentette Sesshou életét, ő Rin. Tehát azért Sesshoumarunak is van szíve. Inuyasháék kis csapatába csatlakozik Shippou, a kis rókadémon, Sango, a szellemirtó lány, és Miruko, a szerzetes. Persze nemcsak barátokat találnak, hanem sok ellenséget is gyűjtenek maguknak, miközben az ékőszilánkokat keresik. A "főgonosz" szerepét Naraku tölti be, kinek a teste több szellemből áll, így a testéből kizárt csatlósaival folyton megkeseríti kis csapatunk életét. Bár hiába áll sok szellemből a teste, mint majd a későbbiekben kiderül őis egy félszellem, mert egy emberi lélek is lakozik benne. De ezeket elég akkor észrevenni, ha már nézed magát az animét!! Nah már csak egy mondatocska, hogy ugye persze nagyon kis kawaii vagy, hogy elolvasod a leírásomat, de még tényleg nem hallottál erről az animéről, akkor nem merül fel benned, hogy miért gyűjti mind a hatmilliárd szereplő mind a Szent Ékkő darabjait? hát nem fogom elmondani! Nézd meg!:D( mondjuk kicsit elparodizáltam, mert én már az első 20 részt sem bírtam ki sírás nélkül...)

ismét öröm volt itt ezer pusszatntás: Dinah-chan.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

viktoralex

(Soul Eater, 2010.03.09 17:23)

Üdv, Jó az oldal, Soul Eater a kedvenc Animém, Ha szereted a Soul Eatert Nézz be, pls^^. www.viktoralex.eoldal.hu